Zoeken
Bladeren
Info
Help
 
 
Help

 

U kunt op verschillende manieren zoeken. U kunt bladeren, snel zoeken op een woord in de tekst, maar ook uitgebreid zoeken op gemeente. Met de uitgebreide zoekfunctie kunt u ook woorden combineren of juist uitsluiten. De zoekfunctie bevat verder een spellingscontrole die er voor zorgt dat u woorden waarvan de spelling in de loop der tijd is gewijzigd, met hun hedendaagse equivalent kan vinden.

  Snel zoeken
 

Als u op de knop ‘Zoeken’ klikt, opent zich het zoekscherm. Door onder ‘Snel zoeken’ een woord in te tikken en vervolgens op de zoekknop te klikken, vindt u alle artikelen waarin dat woord voorkomt. Als u meerdere woorden invoert, zal het programma op elk woord afzonderlijk gaan zoeken. De kans bestaat dat u dan veel treffers krijgt.

Is uw zoekresultaat te groot of wilt u gerichter zoeken? Kies dan voor uitgebreid zoeken.

  Uitgebreid zoeken
 

Met ‘Uitgebreid zoeken’ krijgt u in het middelste zoekscherm de volgende mogelijkheden om uw zoekopdracht te verfijnen:

  • ‘Met alle woorden’ combineert u meerdere termen: alle woorden moeten in de getoonde pagina’s voorkomen.
  • ‘Met een van de woorden’: minstens een van deze woorden komt in de getoonde pagina’s voor.
  • ‘Zonder de woorden’: de pagina’s waarin deze woorden voorkomen worden niet getoond.
  • ‘In Gemeente’ bakent de locatie af waarin gezocht wordt: de getoonde inventarissen stammen uit deze gemeente.

Vul de relevante velden in en klik op ‘Zoek’.

Let op! Bij uitgebreid zoeken moet u de zoekknop onderaan de pagina gebruiken. De knop boven ‘Uitgebreid zoeken’ hoort bij de snelzoekfunctie. Gebruikt u deze, terwijl u uw trefwoorden heeft ingevuld bij ‘Uitgebreid zoeken’, dan krijgt u de melding: ‘U heeft geen zoektermen ingevoerd’.

  Zoekresultaten
 

De resultaten van uw zoekopdracht verschijnen in het middelste scherm. Elke pagina wordt als een afzonderlijke treffer weergegeven. Klikt u op een pagina dan krijgt u deze te zien in een nieuw presentatiescherm.

  Bladerfunctie
 

Als u een pagina opvraagt, wordt deze getoond in het presentatiescherm. U ziet het artikel in zijn originele vorm. Door op de bladzijde te klikken, gaat u naar de bladerfunctie. Deze functie kunt u ook activeren met de knop ‘Bladeren’, bovenin het scherm.

Met de bladerfunctie navigeert u naar andere pagina’s in het getoonde boek. Met de enkele pijltjes gaat u naar de voorgaande of volgende bladzijde, met de dubbele pijltjes gaat u naar de eerste of de laatste pagina van het boek. Zoekt u een artikel van een specifieke auteur, selecteer dan een naam in de auteurslijst rechtsonder op de pagina.

Wilt een ander boek bekijken, dan gebruikt u de scrollbar onder ‘Navigeer naar jaar’, links op de pagina.

  Artikel printen of verzenden
 

U kunt het artikel ook weergeven in een printvriendelijke versie: klik daarvoor de optie 'Artikel' of ‘Pagina’ aan. Het artikel wordt dan beschikbaar gesteld in pdf-formaat. Om het af te drukken, klikt u op het printericoontje in uw pdf-reader; door op het e-mailicoon te klikken kunt u het artikel of de pagina verzenden.
     Gemeentehuis | Markt 36 Maasbracht - Telefoon 0475 85 25 00 powered by www.x-cago.com ® Archive Express